Nyheter i yoodoo

Onsdag lanserer yoodoo noen endringer som kommer alle våre kunder til nytte. Noen funksjoner dukker automatisk opp, andre må dere aktivere via Assistert Oppsett.

Ta kontakt dersom dere trenger hjelp til å bruke de nye funksjonene.

Endringer i skjermbilder
Vi har gjort noen endringer i skjermbildene for Varer og Kunder. Vi har blant annet skjult en del felter, dersom dere savner noen av disse vil dere kunne hente de frem igjen ved å tilpasse siden.

EHF sending med PDF versjon inkludert i filen
Man kan nå sette opp at EHF filer går direkte til aksesspunkt via FTP. Det er også en mulighet for å inkludere fakturaen i EHF filen som en PDF.

Purringer
Når du sender purringer vil også original fakturaen sendes på ny, da dette ofte er ett spørsmål som kommer fra kunder etter at man har utstedt purringer.

Proforma Faktura
Fra en salgsordre kan man nå skrive ut en proforma faktura, dette er bare en utskrift og vil ikke skape noen finanstransaksjoner i systemet.

Felt for DB/DG i salgsdokumenter
Denne har ligget her en liten stund, men vi har nå også inkludert denne på tilbuds dokumentet.

Felt for DB/DG i salgsdokumenter

Oppdatere enhetskost på struktur varer
For de av dere som bruker strukturer kan man nå sette opp en jobbkø for å oppdatere enhetskost på disse varene. Merk at man kan sette en # etter Parameterstreng i jobbkøen for å angi ett varenummer filter dersom man trenger det. Kjøringen vil kun inkludere varer med etterfyllingssystem Montering eller Produksjon.

Enhetskost.jpg

Endret Lever-til og Fakturer-til adressene på salgsordre
Vi har nå løst opp i logikken rundt lever og fakturer til adresser, slik at man har kontroll på disse feltene når man vil tilpasse siden.

faktura.jpg

Nytt mottaksbilde
Det kommer ett nytt mottaksbilde for mottak av varer til lager. Her vil vi rulle dere over en og en til alle har tatt det nye i bruk. Du hører fra oss.

Utvidelse i Cargonizer integrasjon

Vi har nå utvidet Cargonizer integrasjonen med noen nye funksjoner, samt gjort det lettere å sette den opp.

Enklere oppsett
Dere har fått 2 nye knapper i båndet på Cargonizer oppsettet, som gjør oppsett litt enklere. Hent transportavtaler fyller ut alle transportavtaler dere har i Cargonizer, Hent skrivere gjør det samme for skrivere.

enklere oppsett.jpg

Når Listen over Transportavtaler er fylt ut kan dere bare sette «Leveringsmåte koden» på de transport måtene dere ønsker og bruke.

Oppsettverdier.jpg

Støtte for flere skrivere
Du kan nå ha flere etikettskrivere i løsningen (fordrer DirectPrint fra Cargonizer), det betyr at du kan knytte skrivere til enten lokasjon, leveringsmåte eller en kombinasjon av disse.

 

 

 

Velkommen til årets kundedag!

Torsdag 28. september inviteres du til årets kundedag sammen med oss i Oslo.

Vi fyller dagen med spennende foredrag og faglig innhold på Gamle Logen.  Blant temaene i år er digitalisering og hvilke muligheter som finnes når du kombinerer CRM, Office365, PowerBI og Cortana med Microsoft Dynamics NAV.

Agenda kommer!

På ettermiddagen blir det spennende Spøkelsesvandring på Akershus Festning, etterfulgt av middag på Gamle Logen.

Vi minner om at kundedagen med middag er gratis for deg som er kunde av yoodoo.

Vi håper å se deg!

Digitalisering er fremtiden

I dag har yoodoo vært på IT-treff hos AGI IT-partner. Tema for årets treff er "Gå for gull, gå digitalt". Alle snakker om digitalisering, men hva er det egentlig som ligger i det? Digitalisering henger over oss og vi møter nye begreper og definisjoner på hvordan og hva bedriften bør gjøre for å henge med og være oppdatert. 

Microsoft var der og fortalte oss hvordan de satser på digitalisering og bidrar til effektiv og moderne kommunikasjon. Office 365 som inneholder Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Notepad, Publisher og Access, gjør samarbeid enklere i den digitale hverdagen. Siden filene lagres på nettet, kan du dele dem med andre. Du kan til og med redigere dem samtidig med andre, i sanntid - uansett hvor du er!

 

Egil Bredgaten fra Telenor snakket om digital darwinisme - evolusjonen av atferd og forventninger når samfunnet og teknologien forandrer seg fortere enn vår evne til å utvikle oss i takt med forandringene. Derfor må virksomheter hele tiden tiden være våkne og være klar for endring sier han. Bedriftenes største konkurrent har kanskje ikke etablert seg ennå!  

Digital Darwinisme
 

Vi yoodoo gleder oss og er klare for alle mulighetene endringene gir!
 

Prognose på vareforbruk i Dynamics NAV

Tore Myhre er teamsjef for Industri hos Oseberg Solution. Her er hans innføring i Microsoft Dynamics NAV og nye muligheter for å beregne prognostisert beholdning for varer.

Microsoft Dynamics NAV er ERP systemet som er kjernen i yoodoo og gir deg muligheten til å beregne en fremtidig prognose på vareforbruk. For hver vare vil en skytjeneste beregne beste løsning av 4 ulike prognosemodeller. Tidligere historikk på aktuell vare er grunnlag for beregningen. Systemet velger selv den modellen som gir minst standardavvik og presenterer det for bruker. Når du blar på varer gir systemet umiddelbart en forbruksprognose tilbake til bruker, forteller Tore Myhre, teamsjef for Industri hos Microsoft Gold Partner Oseberg Solution, som yoodoo er en del av.

Han har jobbet for Oseberg siden 2000, både som senior fagkonsulent og systemutvikler i viktige prosjekter til firmaer innen industri og handel. Han deler gjerne tips som gjøre hverdagen enklere for deg som bruker yoodoo. 

– Dette er en standard funksjon i NAV, som er tilgjengelig med et enkelt oppsett. Gjør følgende for å vise faktainformasjon om prognostisert vareforbruk:

1. Åpne Vareoversikt-vinduet, og angi ønskede filtre, for eksempel for å vise varer for en gitt leverandør eller for en varekategori/produktgruppe.

2. I egen faktaboks for prognose til høyre i bildet fremkommer prognose.

Faktaboks for prognose

3. Knappen >> Gjør det mulig å velge prognose som forventet lagerbeholdning eller forventet salgsprognose (vareforbruk)

Prognose forventet vareforbruk

4.    Fra samme bilde kan en også velge opprett bestilling om det er ønskelig å bestille aktuell vare fra leverandør.

Opprette bestilling
 

Ønsker du flere tips og triks fra yoodoo? Legg igjen e-post adresse for å abonnere på vårt nyhetsbrev:

 
 

Gratis webinar med yoodoo

Webinar med yoodoo
 

Bli med på vårt gratis webinar hvor vi viser frem vårt skybaserte handelssystem yoodoo og gir en halvtimes presentasjon av løsningen. Det eneste du trenger er tilgang til pc og internett!

yoodoo bygger på Microsoft Dynamics NAV og er spesielt tilpasset handelsvirksomheter, for bedrifter som kjøper og selger varer. yoodoo har systemet for å effektivisere innkjøp, lager, ordre og regnskap.

Sett av 30 minutter med yoodoo - meld deg på ved å fylle ut skjemaet under!

Tidspunkt

  • Torsdag 16. november kl. 09
  • Torsdag 14. desember kl. 13

NÅ ER NAV 2017 LANSERT

New release av yoodoo Microsoft Dynamics NAV

Endelig ha vi gleden av å lansere NAV 2017, med disse fantastiske nyhetene:
 
Office 365 Integrasjon

Hold deg oppdatert på alle bedriftens fronter. yoodoo er integrert med Office 365, som betyr at du enkelt kan se, analysere og dele informasjon med kollegaer på en enkel måte. Du kan enkelt navigere mellom yoodoo data og office produktene, som for eksempel Outlook og Excel.

Integrert Power BI

Som en forlengelse av den kraftige integrasjonen med Power BI, kan du nå inkludere Power BI rapporter som en del av rollesenteret i yoodoo.

Det er enkelt å komme i gang ved å bruke innholdspakken som ligger i Power BI, hvor du har eksempelrapporter som viser deg hva du kan gjøre i Power BI. Du kan også føle deg trygg på at dine data er trygge med tanke på at du utnytter den eksisterende sikkerheten i Power BI.

Assistert oppsett

Kom i gang raskere. Spar tid og unngå unødvendig manuelt arbeid med assistert oppsett som hjelper deg med å importere data, sette opp integrasjoner, og andre oppsett. Dra nytte av den forenklede opplevelsen, med forhåndsdefinerte oppsetts data og minimalt med kunde interaksjon.

Bruker opplevelsen

Vi fortsetter arbeide for å gjøre løsningen enklere, mer produktiv og smidig i bruk. 

Nå kan du gjøre enda flere oppgaver i nettleseren. Du kan for eksempel endre visning av lister, inkludert muligheten til å ha bildebasert listevisninger, og bruke veivisere til å lære nye metoder og funksjoner i systemet. I nettleseren kan du også bruke de vanlige snarveiene, som for eksempel "Escape" for og umiddelbart lukke et vindu, eller F5 for og oppdatere de siste dataene i nettleseren, uten å laste hele siden på nytt.

Finans

Jobb med ferdige finansrapporteringer og skaff deg verdifull innsikt i din bedrifts økonomiske status. Med de nye standard kontoskjemaene trenger du ikke sette opp noe, som betyr at du raskt kan tilpasse disse til dine behov. Det er også enklere å rapportere takket være de nye konto kategoriene som bidrar til at du kan strukturere kontoplanen ytterligere. 

Varer

Organiser og klassifiser varene dine på din måte, utfør avanserte søk med noen få tastetrykk og vis bare informasjonen du trenger. Du kan opprette dine egne vareattributter og selv bestemme hvilke verdier hver attributt kan ha. Dette hjelper deg å finne rett vare til rett tid.

Du kan filtrere på attributter på salgs- og kjøpsdokumenter, noe som gjør det mere effektiv å legge til varer da du får begrenset utvalget til kun å inneholde de egenskapene du er ute etter.

Vi håper du får glede av de nye funksjonene!

yoodoo fikk pris av Microsoft for årets beste Dynamics produkt!

Dynamics 365

Vi er inne i en svært spennende tid for oss som jobber med Microsofts forretningsløsninger. Vi som Microsofts partner var så heldige og fikk være med på feringen hos Microsoft når de markerte Dynamics 365.
 
Siden lanseringen av Dynamics 365 har Microsoft opplevd stor etterspørsel i markedet og har allerede mange suksesshistorier som er helt i front også i ett globalt perspektiv. Vi fikk lærerikt påfyll av John Reynders som er ansvarlig for Dynamics 365 i Microsofts vest-Europa organisasjon. 

Microsoft markerte dagen med å dele ut priser til partnerne. yoodoo vant pris for Årets Pakkemaker - vi er svært stolte av å vinne pris for Microsofts beste pakketerte Dynamics produkt!

 
 

3 tips for raske søk

Med søkefeltet øverst til høyre på adresselinjen kan du finne en hvilken som helst side, rapport eller visning i installasjonen. Når du begynner å skrive inn tegn i søkefeltet, åpnes en rullegardinliste med sidenavn som inneholder de innskrevne tegnene. Innholdet i rullegardinlisten endres etter hvert som du skriver inn flere tegn, og du kan velge ønsket side fra listen når siden vises. Den andre kolonnen i rullegardinlisten viser navigasjonsbanene til sidene som blir funnet. 
Du kan enkelt gjøre raske søk i yoodoo ved å bruke forkortelser. Vil du f.eks. finne bokførte salgsfakturaer skriver man bare "bo sa"  i søkefeltet:

bokførte salgsfakturaer

Det samme gjelder om du ønsker oversikt over bokføringsgrupper. Det finner du enkelt ved å skrive "bo f gr" i søkefeltet:

Søk etter bokføringsgrupper NAV

Søker du derimot etter kjøpsoppsett, skriver du inn "kj op" i søkefeltet:

Søk etter kjøpsoppsett i NAV

Ved å bruke enkle forkortelser får du raskere tilgang til det du leter etter. Spør oss gjerne om hvilke flere ulike muligheter du har for søk i yoodoo!

Microsoft Dynamics 365 gir nye muligheter!

Microsofts utviklere

Vi er inne i en svært spennende tid for oss som jobber med Microsofts forretningsløsninger. Microsoft er i full gang med utvikling av Dynamics 365. yoodoo har vært så heldige å besøke Microsofts utviklingssenter i Lyngby i Danmark, og fått kunnskap direkte fra de som utvikler produktet.

Vi har fått innblikk i hvilke muligheter som ligger i teknologien og utsiktene for Dynamics 365 og NAV fremover. Fremtiden ser lys ut med fantastiske muligheter for oss som Microsoftpartner. Dette gir mange spennende nyheter for yoodoo som vi ser frem til å jobbe med fremover. Gled dere!

Microsoft Dynamics 365