Prognose på vareforbruk i Dynamics NAV

Tore Myhre er teamsjef for Industri hos Oseberg Solution. Her er hans innføring i Microsoft Dynamics NAV og nye muligheter for å beregne prognostisert beholdning for varer.

Microsoft Dynamics NAV er ERP systemet som er kjernen i yoodoo og gir deg muligheten til å beregne en fremtidig prognose på vareforbruk. For hver vare vil en skytjeneste beregne beste løsning av 4 ulike prognosemodeller. Tidligere historikk på aktuell vare er grunnlag for beregningen. Systemet velger selv den modellen som gir minst standardavvik og presenterer det for bruker. Når du blar på varer gir systemet umiddelbart en forbruksprognose tilbake til bruker, forteller Tore Myhre, teamsjef for Industri hos Microsoft Gold Partner Oseberg Solution, som yoodoo er en del av.

Han har jobbet for Oseberg siden 2000, både som senior fagkonsulent og systemutvikler i viktige prosjekter til firmaer innen industri og handel. Han deler gjerne tips som gjøre hverdagen enklere for deg som bruker yoodoo. 

– Dette er en standard funksjon i NAV, som er tilgjengelig med et enkelt oppsett. Gjør følgende for å vise faktainformasjon om prognostisert vareforbruk:

1. Åpne Vareoversikt-vinduet, og angi ønskede filtre, for eksempel for å vise varer for en gitt leverandør eller for en varekategori/produktgruppe.

2. I egen faktaboks for prognose til høyre i bildet fremkommer prognose.

Faktaboks for prognose

3. Knappen >> Gjør det mulig å velge prognose som forventet lagerbeholdning eller forventet salgsprognose (vareforbruk)

Prognose forventet vareforbruk

4.    Fra samme bilde kan en også velge opprett bestilling om det er ønskelig å bestille aktuell vare fra leverandør.

Opprette bestilling
 

Ønsker du flere tips og triks fra yoodoo? Legg igjen e-post adresse for å abonnere på vårt nyhetsbrev: